Leo reizen
 

Onze gasten delen graag hun ervaringen met u:

De heer Assink:

Als zowat enige Twentenaar was het bij mijn eerste langere tourreis, ergens begin deze eeuw, even wennen aan die lastige zachte G, waarmee zowel bijna alle medereizigers alsook de chauffeurs en overige mensen van Heijthuijzen Touringcars behept waren. Maar dan wende vrij vlot. Nu, zoveel jaren en zeker ook zoveel tour - en later ook giroreizen met Heijthuijzen later, heeft die wat schutterige eerste ervaring allang plaatsgemaakt voor het unieke gevoel, dat een jaar niet compleet is zonder zo’n wielerreis!

Waardoor dat komt? Dat is niet zo moeilijk uit te leggen. Het zit ‘m in die geweldige beleving van het kunnen bezoeken van een van de grootste, boeiendste sportevenementen op deze aardbol! Met de neus vooraan staan. Met de bus tijdig bovenop de goeie aankomsten en plekken staan, de spanning en de sfeer van de koers ervaren, op de rustdag ploegen bezoeken, selfies met je favoriete renner maken. Meestal op adembenemende plekken in  de natuur vertoeven. Na de etappe meestal op naar een locale terras; napraten en zeker ook drinken, met de hele groep overnachten in centraal gelegen hotels. Volop sfeer en zelf vriendschappen die hier ontstonden.

Elke reis weer nieuwe, prachtige herinneringen verzamelen. Dat zegt eigenlijk genoeg! En het werd al die jaren mogelijk gemaakt door de jarenlange ervaring op (wieler)reisgebied en vakkundige planning van Heijthuijzen Touringcars. Mijn welgemeende compliment is hier helemaal op zijn plaats, zowel aan de planners als aan de uitstekende chauffeurs/ gastheren. Ik hoop, dat we, zeker na die ellendige COVID jaren en het plotselinge overlijden van grote animator Leon,  komend wielerseizoen weer naar die koersen gaan. Met Heijthuijzen uiteraard. Aan die zachte G ben ik wel gewend….

De heer Janssen:

Vele jaren bezoek wij de Tour en in de beginjaren werden we nog in Pey opgehaald, later werd dat naar drie centrale plaatsen gebracht Urmond, Heerlen en Maastricht.Van daaruit ging het dan richting Alpen met genoeg rust pauze's kwamen we dan meestal in de vooravond aan in Grenoble waar in de loop der jaren een vaste verblijfplaats is ontstaan. Samen met alle reizigers werd dan besproken hoe onze tijd ingedeeld ging worden tijdens ons verblijf aldaar. Iedere dag werden we naar een plaats gebracht waar wij de rest van de dag vrij waren om door te brengen.Zo is er in de loop der jaren een mooie hechte groep ontstaan waar ieder jaar afvallers en nieuwkomers bij kwamen. Vele plaatsen hebben wij bezocht en ook waren inmiddels de Pyreneeen toegevoegd aan het Tourschema, en ook vele Chauffeurs en Chauffeuses ons begeleid hebben in al die jaren. Als wij dan na zo'n dag terug bij ons Hotel aankwamen werd er na een opfrissing meestal ergens een leuk etablissement gezocht waar de avond verder werd doorgebracht. Dit heeft in de loop der jaren voor een fantastisch gezelschap gezorgd. Ook was het ieder jaar een verrassing als wij bezoek kregen van Leon met aanhang, hierdoor is een zeer mooie band ontstaan tussen ons. Ook het iedere dag proberen om de Bus op een dusdanige plaats te zetten dat deze tijdens de tv uitzending in beeld kwam was een mooie bezigheid die vele rondjes gekost hebben maar dat is het allemaal waard geweest gezien de vele contacten die er ook buiten de tour zijn ontstaan. Ook de bezoeken aan de ploegen tijdens rustdagen was altijd een geweldige ervaring en daar zijn prachtige verhalen uit voort gekomen. Helaas zijn door de Corona ellende de laatste jaren weinig Tourreizen gemaakt, maar hopelijk komt er snel verbetering zodat weer alles opgepakt kan worden en er weer mooie Reizen gemaakt kunnen worden ook al zal ik daar zelf vanwege mijn ziekte niet meer bij aanwezig zijn, maar door de huidige comunicatie middelen blijf ik wel op de hoogte. En ik weet zeker dat LEON en al die andere overleden tourvrienden ergens samen toe zitten te kijken hoe wij het er vanaf zullen brengen. Hopenlijk hebben jullie net zo genoten van al deze prachtige jaren als ik. 

De heer en mevrouw Schols:

We kunnen alleen maar positief zijn over de Tour de France en Giro reizen. De reizen zijn meer dan prima geregeld en we worden volledig ontzorgd, zodat wij volledig kunnen genieten van de magische combinatie wielersport en natuur! Ik hoop nog jaren gebruik te kunnen maken van deze geweldige reizen.     

De heer Heber:

Sinds 1998 mag ik, samen met een door de jaren heen ontstane groep liefhebbers uit het gehele land, deel uitmaken van deze fantastisch georganiseerde Tour De France reizen! Nol en Leon (beiden helaas overleden) hebben hier al jaren zorg voor gedragen en nu zal dit doorgegeven worden aan Paul en Nicky, die dit vanaf dit jaar zullen gaan regelen!

Door de jaren heen zijn we op de meeste cols die regelmatig of eenmalig werden beklommen door de wielrenners in de Tour geweest en hebben de meest heroïsche gevechten van dichtbij mogen meemaken in de tijdritten en de sprint-aankomsten !! Ieder jaar weer maak je van alles mee in de Tour wat deze reizen ook zo speciaal maken! Zo hebben we in afgelopen jaren al etappes in Frankrijk, Italië, Zwitserland, België, Duitsland, Luxemburg, Spanje en het Baskenland  live mogen aanschouwen om ons, samen met de duizenden wielerliefhebbers uit de gehele wereld, kostelijk te amuseren en te genieten van dit fantastische schouwspel! In de loop van de jaren hebben we van alles live meegemaakt! Van de Tour du Dope, Bau en Lou, de duels Ullrich/Armstrong, dé tijdrit op L’Alpe d’Huez, de hegemonie van Indurain tot de opkomst van de nieuwe jonge generatie met o.a. Pogacar en van der Poel! Ook dit jaar zal ik weer van de partij zijn in de bus van de firma Heijthuijzen richting de Tour De France!!